ROTTERDAM - Eerder dan de bedoeling was, stapt Edwin de Graaf over naar Feyenoord. De 24-jarige middenvelder van RBC Roosendaal meldt zich al in de eerste week van januari bij de Rotterdamse club. Hij tekende in februari van dit jaar een contract voor vijf seizoenen bij Feyenoord.

Die verbintenis ging afgelopen zomer in. Voor ten minste een jaar huurde RBC hem daarna weer van Feyenoord. Beide clubs spraken wel af dat De Graaf in de winterstop definitief naar de Kuip kon komen indien Feyenoord dat nodig zou vinden.

Middenlinie

Door de slepende enkelblessure van de Japanse international Ono heeft coach Ruud Gullit versterking voor de middenlinie nodig. De Aziaat ondergaat waarschijnlijk deze week een operatie en is daardoor ongeveer zes weken uitgeschakeld.

Volgens de website van Feyenoord staat de versnelde komst van De Graaf los van de eventuele versterkingen voor de defensie. Daar ligt de prioriteit van Gullit, zo liet hij zondag na de afgang bij ADO Den Haag (2-0) doorschemeren.

Pardo

Feyenoord onderhandelt nog met RBC Roosendaal over de mogelijke verhuur van middenvelder Pardo. De Chileen is na een reeks van blessures weer fit. Hij komt echter bij Gullit niet in aanmerking voor een plaats in de wedstrijdselectie.

De Graaf is niet de enige nieuwkomer die zich begin januari in de Kuip meldt. Ook de jonge verdedigers Baiha (Bra) en Bandulovski (Bul) zijn aangetrokken voor de tweede competitiehelft. Daarnaast wil Gullit een paar spelers vastleggen die er, in de gammele defensie, meteen "staan".

Hofs

Nicky Hofs tekende maandag in de Kuip zijn driejarige contract, dat komende zomer ingaat. De 21-jarige middenvelder maakt dit seizoen bij Vitesse af. Zondag in Den Haag sprak Gullit nog de hoop uit dat de jeugdinternational tijdens de winterstop al naar Rotterdam zou komen. Door de vervroegde entree van De Graaf kan Hofs zijn aflopende contract in Arnhem uitdienen.