BARCELONA - Ronaldinho heeft zaterdagavond een punt gered voor Barcelona. De Braziliaan maakte tien minuten voor tijd uit een strafschop gelijk in de topper tegen Valencia. Barça, dat thuis speelde, stond op dat moment met slechts tien man op het veld, omdat doelman Victor Valdés een kwartier voor tijd uit het veld was gestuurd.

Vlak voor de rode kaart was de ploeg van Rijkaard op achterstand gekomen. In de harde wedstrijd, waarin ook nog zeven keer geel werd getrokken, maakte Fiore in de 63e minuut de openingstreffer. Na het wegzenden van Valdés wegens het maken van hands buiten het strafschopgebied kreeg Barcelona alsnog loon naar werken. De Catalanen hadden voor rust en ook erna het beste van het spel.

Real Madrid

Aartsvijand Real Madrid liep twee punten in. Door een laat doelpunt van Zinedine Zidane bleef de Koninklijke uit de hoofdstad een nieuwe zeperd in de Primera Division bespaard. De Fransman zorgde bij Racing Santander in blessuretijd voor 3-2.

Real kwam tegen de nummer vijftien van de Spaanse competitie twee keer op achterstand. Benayoun zette de thuisploeg voor rust op 1-0, waarna Owen de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na rust bracht Guerrero zijn ploeg opnieuw aan de leiding. Goals van Raul en Zidane bezorgden Real uiteindelijk de zege.

Barcelona

Barcelona heeft nog altijd een voorsprong van tien punten op de Madrileense rivaal, die aan de nog af te maken wedstrijd tegen Real Sociedad (vier minuten voor tijd gestaakt bij 1-1) waarschijnlijk een gelijkspel zal overhouden. Ook Valencia, vierde, staat tien punten achter op de koploper. Espanyol passeerde Real zondag op de ranglijst door een gelijkspel bij hekkensluiter Numancia. Er werd niet gescoord. De derby tussen de subtoppers Sevilla en Betis eindigde in 2-1.

Navarro maakte vlak na rust het winnende doelpunt voor Sevilla, dat de vijfde plaats nu stevig in bezit heeft.