LONDEN - De Nederlanders die actief zijn in de Engelse Premier League, hebben een succesvolle zaterdagmiddag achter de rug. Trainer Martin Jol won met Tottenham Hotspur voor de vierde keer op rij en zag zijn elftal Southampton verpletteren met 5-1. Daarnaast scoorden Jerrel Hasselbaink, Michael Reiziger (beiden Middlesbrough) en Arjen Robben (Chelsea) voor hun clubs.

Tottenham Hotspur lijkt aan de hand van Martin Jol elke week aan vertrouwen te winnen en staat inmiddels op de zevende plaats. De 48-jarige Haagse oefenmeester nam het elftal over op het moment dat de ploeg in een neerwaartse spiraal verkeerde. De Londense formatie stond 14e op de ranglijst, mede door zes verliesbeurten op rij. In de eerste wedstrijden onder Jol zette dat nog even door en zakte Tottenham zelfs naar de vijftiende positie.

Tottenham

De spectaculaire 5-4-nederlaag tegen Arsenal bracht de ommekeer. Tottenham begon met winnen en deed dat inmiddels al vier keer op rij. Na twee moeizame uitoverwinningen (beide met 1-0 gewonnen van Blackburn Rovers en Manchester City) won het elftal van Jol zaterdag overtuigend met 5-1 van Southampton. Spits Defoe was met drie goals de gevierde man op White Hart Lane. De international maakte al in het eerste half uur twee treffers.

Chelsea

Chelsea bewees zichzelf opnieuw een uitstekende dienst door met 4-0 te winnen van Norwich City. Omdat nummer twee Everton met 0-0 gelijkspeelde tegen Blackburn Rovers, staat de Londense club van linkerspits Arjen Robben nu al zes punten los aan kop van het Premiership. De international maakte zelf vlak voor rust het derde doelpunt. Duff, Lampard en Drogba tekenden voor de overige goals.

Manchester

Manchester United, nog steeds zonder de geblesseerde Van Nistelrooij, won zaterdagavond met ruime cijfers van Crystal Palace en houdt aansluiting met Arsenal en Everton. United nam tot twee keer toe een voorsprong, maar zag Crystal Palace evenzoveel keer terugkomen tot 2-2. Een doelpunt in eigen goal van Boyce besliste het duel, zeker nadat Scholes een minuut na die treffer 4-2 had gemaakt met zijn tweede goal van de avond. O'Shea maakte in blessuretijd nog 5-2.

Middlesbrough

Hasselbaink en Reiziger waren succesvol voor Middlesbrough. De nummer vijf van de Engelse competitie won thuis overtuigend van Aston Villa: 3-0.