HILVERSUM - De publieke omroep NOS is ook in de race voor de uitzendrechten van een live-wedstrijd uit de eredivisie op vrijdag. Dat heeft directeur Gerard Dielessen vrijdag gezegd. Bij de eerste bieding was de NOS alleen geïnteresseerd in de rechten van samenvattingen, het duurste pakket. "We hebben de live-wedstrijd op de vrijdag aan ons tweede bod toegevoegd", aldus Dielessen.

Hij noemt berichten dat John de Mol de slag om de rechten vrijwel zeker heeft gewonnen voorbarig. "Het is onzin om te veronderstellen dat de clubs weten wat ze willen als ze de biedingen nog niet eens kennen. Chris Woerts heeft dat namens de Eredivisie CV tegen mij vandaag bevestigd."

Aan het eerste bod op de samenvattingen had de NOS als voorwaarde verbonden dat de live-wedstrijd op vrijdag alleen op abonneebasis te zien zou zijn. "Omdat een uitzending op het open net de exclusiviteit aantast, hadden we die clausule aan ons bod toegevoegd", legde Dielessen vrijdag uit.

"Om van die hele discussie af te zijn hebben we besloten zelf ook te bieden op de live-wedstrijd. Bovendien willen veel clubs juist meer exposure." Begin volgende week krijgen de clubs inzage in de biedingen van de partijen. Woensdag valt de beslissing.