EINDHOVEN - PSV heeft over vorig seizoen een verlies van 4,9 miljoen euro geleden. Het negatieve resultaat is beperkt door de verkoop van Arjen Robben.

De linksbuiten vertrok voor 18 miljoen euro naar Chelsea. De overgang van Mateja Kezman naar de Londense club viel buiten het boekjaar.

PSV leed over het seizoen 2002-2003 nog een verlies van ruim 10 miljoen euro. De verkoop van Robben en goede prestaties van de club in de Europese bekertoernooien waren de grootste oorzaken van de halvering van het negatieve resultaat.

Beleggingsfonds

Voorzitter Rob Westerhof van PSV heeft goede hoop dat zijn club snel uit de rode cijfers raakt. De preses is op zoek naar nieuwe geldstromen voor de koploper van de eredivisie. Een beleggingsfonds voor particulieren moet de club volgend seizoen een bedrag van 15 tot 20 miljoen euro opleveren.

De bedoeling is dat vijf spelers zitting nemen in het beleggingsfonds. Particulieren mogen voor een minimum bedrag van 25.000 euro aandelen kopen. Ze mogen maximaal 500.000 euro in het fonds stoppen. De opbrengst hangt af van de mogelijke transfersom die PSV voor de betreffende spelers ontvangt.

Uitverkocht huis

"We moeten iets doen", stelt Westerhof. "We spelen bijna altijd voor een uitverkocht huis, we komen ver in Europese bekertoernooien en verkopen ook nog regelmatig een speler voor veel geld. En toch lijden we verlies. Stel je voor wat er gebeurt als een van deze geldstromen wegvalt. Daarom willen we met een beleggingsfonds komen. Daarnaast realiseren we ons dat we eigenaar van het stadion zijn. Misschien moeten we eens vaker andere evenementen in dit stadion organiseren."