EINDHOVEN - Trainers en spelers van PSV reageerden vrijdag tevreden op het resultaat van de loting voor de volgende ronde van de Champions League. De Eindhovense club stuit op 22 februari voor eigen publiek op AS Monaco. De uitwedstrijd staat voor 9 maart op het programma.

"We hadden het inderdaad veel zwaarder kunnen treffen", stelde Hiddink na een blik op de andere resultaten van de loting. "Real Madrid - Juventus, Barcelona - Chelsea, Bayern München - Arsenal en Manchester United - AC Milan, ja dat zijn hele grote wedstrijden."

Hiddink: "We willen revanche voor de resultaten van vorig seizoen tegen AS Monaco. Toen speelde we daar gelijk (1-1) en verloren we voor eigen publiek (1-2). Het zal niet makkelijk worden, maar we zijn zeker niet kansloos."

Verdediger Ooijer besefte ook dat PSV het zwaarder had kunnen treffen. "Maar Monaco is zeker geen zwakke ploeg. Ze zijn gewoon eerste in de groep geworden en wonnen met 5-0 van Deportivo La Coruna. Natuurlijk weet ik dat Morientes, Giully, Prso en Rothen zijn vertrokken. Maar ze hebben ook weer iemand als Saviola gehaald. We moeten ook niet naar hen kijken. Het gaat om ons. We moeten laten zien dat we weer een rondje verder willen komen."

Mooie affiches

Arjen Robben stuit met Chelsea op het FC Barcelona van Frank Rijkaard en Giovanni van Bronckhorst. Die ontmoeting is echter niet het enige mooie affiche. Juventus treft Real Madrid. AC Milan moet het tegen Manchester United opnemen en Arsenal speelt tegen Bayern München.

Voor Jose Mourinho, de coach van Chelsea, is de ontmoeting met Barcelona pikant omdat hij er vijf jaar geleden zijn trainersloopbaan begon als assistent van Louis van Gaal. Bovendien kan hij de eerste trainer worden die met twee verschillende clubs in een opvolgend seizoen de Champions League wint. Vorig seizoen leidde hij FC Porto naar de titel.

Blije return

Mourinho, met Chelsea lijstaanvoerder in Engeland, liet al voorafgaand aan de loting weten dat hij graag tegen Barcelona wilde spelen. "Het zal een emotionele, maar blije return zijn", aldus Mourinho. "Met Barcelona won ik in 2000 van Chelsea en nu wil ik er heen om er met Chelsea te winnen.

Landgenoten

Behalve de ontmoeting tussen Robben en Rijkaard/Van Bronckhorst, komen ook diverse andere landgenoten elkaar tegen in de achtste finale van de Champions League. Ruud van Nistelrooij ontmoet met Manchester United Clarence Seedorf en Jaap Stam bij AC Milan. De strijd tussen Arsenal en Bayern München wordt ook een treffen tussen de aanvallers Bergkamp/Van Persie en Makaay.

Programma

22 februari:
PSV (Ned) - AS Monaco (Fra)
Liverpool (Eng) - Bayer Leverkusen (Dui)
Real Madrid (Spa) - Juventus (Ita)
Bayern München (Dui) - Arsenal (Eng)
Returns op 9 maart.

23 februari:
Werder Bremen (Dui) - Lyon (Fra)
Manchester United(Eng) - AC Milan (Ita)
FC Porto (Por) - Internazionale (Ita)
FC Barcelona (Spa) - Chelsea (Eng).
Return op 8 maart.

15 maart:
Internazionale - FC Porto.

Kwartfinale: 5/6 april en 12/13 april.
Halve finale: 26/27 april en 3/4 mei.
Finale: 25 mei, Istanbul.