Robin Haase is er in de nacht van zaterdag op zondag niet in geslaagd de derde ronde te bereiken bij het Masterstoernooi van Miami. Hij verloor van Juan Martin del Potro.

In de door de regen verlate zaterdagavondwedstrijd in Florida had de Hagenaar niet veel kans tegen de Argentijn. Het werd 6-2 en 6-4 voor Del Potro, die in 2009 de US Open won.

In de derde ronde treft Del Potro Roger Federer. De Zwitserse nummer vier van de plaatsingslijst won zaterdag zijn tweederondepartij van de Amerikaanse qualifier Frances Tiafoe: 7-6 (2) en 6-3.

Eerder deze maand verloor de 29-jarige Haase bij het Masterstoernooi van Indian Wells al in de eerste ronde. De Nederlander is de nummer 48 van de wereld.

Samenvatting: Del Potro geeft Haase geen kans in Miami
Samenvatting: Del Potro geeft Haase geen kans in Miami

Snel spel

In Miami had Haase vanaf het begin moeite met het snelle spel van De Potro, de nummer 34 van de wereld. De eerste servicegame wist hij nog te behouden, maar door matig serveerwerk in het vervolg was de eerste set een makkelijke prooi voor Del Potro.

In het tweede bedrijf ging Haase, die nog nooit van Del Potro won, beter serveren. Hij kreeg zelfs kansen om de Argentijn te breken, maar twee mogelijkheden werden niet benut. Daarop verloor Haase zijn eigen service in de negende game en verloor hij de wedstrijd.