NYON - De UEFA heeft na afloop van het voetbalseizoen Bert van Marwijk (Feyenoord) en Ruud van Nistelrooy (Manchester United) genomineerd voor de titel van respectievelijk beste coach en waardevolste speler/beste aanvaller. Het zijn de enige Nederlanders die in de zes categorieën zijn genomineerd.

Van Nistelrooy is samen met Zidane, Raul, Hyppia, Ballack en Roy Keane kandidaat in de meest aansprekende categorie, die van waardevolste speler. Ook bij de beste aanvallers kunnen voetballiefhebbers via
internet

Van Marwijk bevindt zich bij de genomineerden in het gezelschap van vijf collega's. De trainer die met Feyenoord de UEFA Cup won, staat in het rijtje met Vicente del Bosque (Real Madrid), Klaus Toppmöller (Bayer Leverkusen), Alex Ferguson (Manchester United), Javier Irureta (Deportivo la Coruna) en Gérard Houllier (Liverpool). De prijzen worden eind augustus tijdens een gala in Monaco uitgereikt.

Champions League

De technische studiegroep van de Europese bond heeft verder ook een voorselectie gemaakt voor de verkiezing van het Dream Team uit tien jaar Champions League. Bij de in totaal 51 geselecteerden zijn elf Nederlanders: Edwin van der Sar, Frank de Boer, Ronald Koeman, Edgar Davids, Ronald de Boer, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Marco van Basten, Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy. Ook in deze verkiezing mogen supporters via internet stemmen.