AMSTERDAM - Arouna Koné speelt na de winterstop wellicht op huurbasis in het shirt van PSV. AD Sportwereld meldt dat Roda JC de Ivoriaan bij de Eindhovenaren in de etalage van de UEFA Champions League wil zetten.

Het contract van Koné loopt pas over tweeënhalf jaar af, maar als Roda hem niet na dit seizoen verkoopt, gaat het transferbedrag snel omlaag.

Koné zou begin dit seizoen nog als vervanger voor Zlatan Ibrahimovic naar Ajax gaan. Dat ging toen na twijfels bij de medische keuring niet door.

Inmiddels is na uitgebreid onderzoek gebleken dat er voor Koné geen enkele medische belemmering bestaat om topvoetbal te spelen. Ajax is nog altijd op zoek naar een centrumspits, maar Roda zal Koné alleen voor de hoofdprijs aan de Amsterdammers willen verkopen.

Verhuur aan PSV is interessant omdat de 21-jarige aanvaller bij de Eindhovenaren meer gelegenheid kan krijgen om zich internationaal in de kijker te spelen. Of PSV-coach Guus Hiddink na de doorbraak van de Peruaan Jefferson Farfán nog een vacature voor de positie van centrumspits heeft, is echter de vraag.