AMSTERDAM - Op de Sebring International Raceway, heeft Christijan Albers woensdag een sterke indruk achtergelaten bij het Champ Car team van Walker Racing. In de Reynard-Cosworth reed de Larenaar ongeveer honderd ronden op het tot 2,0 mijl verkorte circuit in Midden-Florida en noteerde daarbij direct competitieve rondetijden.


Albers, die op basis van zijn prestaties in de DTM en andere klassen was uitgenodigd door teameigenaar Derrick Walker, reisde vorig weekend reeds af naar Indianapolis om daar in de fabriek van Walker Racing een stoeltje te passen.

Verschillen

Op basis van zijn recente race- en testactiviteiten kon Albers gedurende de test goed de verschillen tussen een F1, DTM en Champ Car bolide aanvoelen. Zo is in de Champ Cars onder andere het gebruik van bandenwarmers niet toegestaan en dient de rijder bijvoorbeeld middels een pedaal te koppelen. Door zijn ervaringen te delen met de know-how van Walker Racing kon Albers zich gedurende de dag continu verbeteren in feedback en snelheid.

Mooie afsluiter

Albers: "Volgens mij heeft nog nooit iemand binnen drie weken tijd twee verschillende F1's en een Champ Car getest. Naast dat ik vandaag heb genoten van mijn kennismaking met deze serie, ben ik er uiteraard ook vol tegenaan gegaan om de limiet op te zoeken. Hoewel dat in het begin best lastig was door de verschillende lagen ondergrond (afwisselend asfalt en beton, red.) kwam ik toch snel in mijn ritme. Mijn tijden in zowel de ochtend als in de middag waren dan ook competitief. Al met al een mooie afsluiter van 2004."

De bolide van Albers kwam niet geheel vlekkeloos uit de testrit. Tijdens een spin op lage snelheid raakte de achtervleugel van zijn bolide verbogen. De coureur kon zijn wagen echter zelfstandig terugrijden naar het team, waar het euvel binnen enkele minuten verholpen werd.