RIJSWIJK - Glasgow Rangers is de belangrijkste afwezige bij de laatste 32 in het toernooi om de UEFA-beker, Alemannia Aachen de opmerkelijkste aanwezige. De Duitse tweededivisieclub wipte in Athene ten koste van AEK over het uitgespeelde Zenit Sint Petersburg heen in groep H. Aanvoerder Erik Meijer was de Akense held.

Glasgow Rangers liet zich in Schotland overrompelen door Auxerre. Benjani bood Bonaventure Kalou al in de beginfase een uitgelezen mogelijkheid. De voormalige Feyenoorder schoot eerst tegen de lat, maar werkte de rebound wel binnen de palen. Vlak voor rust verzuimde Prso de Schotten op gelijke hoogte te brengen. Hij moest zich ver uitrekken om bij een voorzet van Ricksen te kunnen en kopte over. Net na de hervatting zorgde Kalou voor een vroegtijdige beslissing. Hij liet bij zijn eerste balcontact Boumsong staan en liet Klos voor de tweede keer kansloos.

VfB Stuttgart

In groep G steunde VfB Stuttgart Heerenveen op afstand. De Duitsers kwamen tegen Dinamo Zagreb al na een kwartier op 1-0. Tiffert scoorde na een fraai passje van Kuranyi. De Kroaten streden ook nog voor overwintering maar maakten daarvan tot hun grote frustratie voor rust geen serieus werk.

Dat veranderde in de tweede helft, heel steels. Dinamo gaf wat meer druk en maakte, bijna vanuit het niets, gelijk. Bosnjak gaf een lage vrije trap de doeltreffende voortzetting. De hoop was van korte duur. Fernando Meira reageerde binnen tien minuten namens Stuttgart: 2-1.

Middlesbrough

De duels in groep E waren alleen nog belangrijk voor de eindstand, niet meer voor plaatsing. Middlesbrough bleef eerste dank zij een gemakkelijke zege (3-0) op Partizan Belgrado, dat goed aanviel maar slecht verdedigde. De Engelse trainer McLaren kon het zich permitteren zijn vaste aanvalsduo Hasselbaink/Viduka op de bak te posteren en in hun plaats Szilard Nemeth en Joseph-Désiré Job op de laten draven. Beiden lieten oud-PSV'er Ivica Kralj binnen 25 minuten kansloos. Reiziger en Zenden stonden wel in de basis, de Braziliaan Doriva verving Boateng.

Villareal

Villarreal was ook snel klaar met Egaleo door treffers van Hector Font en Guayre in de eerste helft. Dat de Grieken al waren uitgeschakeld was aan hun spel af te lezen. Javi Venta en Cazorla bepaalden de eindstand op 4-0.

Lille

Lille passeerde koploper Sevilla op de slotdag van groep H. Het duel ging heel lang gelijk op. Met minder dan een kwartier op de klok bezorgde Moussilou de Fransen de zege. Aachen kende na de treffer van Meijer, tegen de verhouding in, nog een half uur uur lang vele bange momenten. De Duitsers, voor rust wel gelijkwaardig, hielden echter stand. Gomez zorgde in de slotfase voor de ontlading: 0-2.