UTRECHT - Zonder zes vaste krachten speelt FC Utrecht donderdagavond in eigen stadion een Europacupwedstrijd om niets. Tegen het Oostenrijkse Austria Wien valt niets meer te halen, maar trainer Foeke Booy hoopt niettemin dat zijn ploeg een goede wedstrijd laat zien aan de 14.000 mensen die de moeite nemen naar Galgenwaard te komen.

FC Utrecht is na nederlagen tegen Real Zaragoza, Dnjepr en Club Brugge uitgespeeld in Europa. De tweede ronde is het eindstation, alleen moet het duel met Austria nog wel worden gespeeld. Booy hoopt op het eergevoel van zijn selectie: "We nemen de wedstrijd heel serieus, want we willen niet op nul punten eindigen. Als je eergevoel in je 'donder' hebt, dan ga je ervoor." Austria maakt bij een zege nog kans op de derde ronde.

Mols

Utrecht moet het stellen zonder aanvallers Mols (niet speelgerechtigd) en Van de Haar (geblesseerd). Ook verdediger Cornelisse (schorsing), aanvoerder De Jong, middenvelder Broerse en verdediger Shew-Atjon kunnen niet voetballen. Van de Haar en Broerse kunnen zondag meedoen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, van Shew-Atjon is dat onzeker. Hij bracht de nacht van zaterdag op zondag met nierproblemen door in het ziekenhuis.

De Jong

De Jong raakte zondag 5 december in de uitwedstrijd bij Vitesse geblesseerd aan de lies. Hij is na de winterstop weer inzetbaar. De Jong verlengde deze week zijn contract met een jaar. Booy hoopt binnenkort de verbintenis met verdediger Sander Keller eveneens te verlengen. Hoewel hij geen basisspeler is, wil Utrecht hem graag langer vastleggen.