AMSTERDAM - Harald Wapenaar is bij Vitesse in beeld als mogelijke opvolger van Dragoslav Jevric. De dertigjarige Servische doelman vertrekt deze winterstop wellicht uit Arnhem. De oud-doelman van onder meer FC Utrecht zit bij Portsmouth op de bank. Naast Wapenaarheeft Vitesse volgens Omroep Gelderland ook Feyenoord-aanvaller Ebi Smolarek op het oog.

Wapenaar heeft zelf wel oren naar een transfer. "Ik wil graag naar Vitesse. Ik ben hongerig om weer echte wedstrijden te voetballen, want nu speel ik alleen maar in het tweede team en dat is toch anders", aldus de 34-jarige sluitpost op Omroep Gelderland.

Voor de komst van Wapenaar moet Jevric eerste vertrekken. Die kans is volgens manager voetbal Jan Streuer groot: "Er is een buitenlandse club concreet geïnteresseerd."

De belangstelling voor Smolarek lijkt vooralsnog minder concreet. Streuer bekeek de aanvaller onlangs bij een wedstrijd van Jong Feyenoord. Smolarek kan naar stadgenoot Sparta, maar de 23-jarige Pool wil liever op het hoogste niveau voetballen.