DEN HAAG - Troy Douglas komt met een nieuwe, commerciële atletiekploeg. De voormalige sprinter, die op de Olympische Spelen van Athene zijn laatste race liep met de estafetteploeg, ontvouwt pas dinsdag in Amsterdam zijn plannen. Die zijn vooral gericht op de sprint en de estafetteploegen. "Meer wil en kan ik op dit moment niet aangeven. In Amsterdam maak ik de details bekend", aldus de oud-sprinter.

Douglas (42) beëindigde na Athene zijn loopbaan. In de Griekse hoofdstad maakte hij een afgang mee met de estafetteploeg, die vorig jaar in Parijs nog brons veroverde tijdens de wereldkampioenschappen. In Athene ging een wissel mis en bleef de ploeg in de eerste ronde steken. Douglas veroverde dit jaar ook nog de Nederlandse titel op de 100 meter in Utrecht.

Douglas gaat zich vooral met de managementkant van het nieuwe team bemoeien. Wigert Thunnissen is de verantwoordelijke trainer. Daarnaast gaat Douglas werken met een ploeg jonge atleten, die klaar gestoomd moet worden voor de Europese titelstrijd onder 23 jaar in 2005.