ELCHE - FC Barcelona heeft dinsdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax met 2-1 gewonnen. Bij rust was het in Elche 2-0. Trainer Frank Rijkaard zag Samuel Eto'o twee schitterende doelpunten maken, de eerste al na een minuut. Vlak voor tijd deed invaller Rasmus Lindgren iets terug. Hij kopte een voorzet van Rafael van der Vaart in de kruising.

De koploper in de Primera Division dankte de zege vooral aan de individuele superioriteit. Die deed zich vooral voor rust gelden. Niettemin kreeg ook Ajax kansen. Tot drie keer toe troffen de Amsterdammers paal of lat. Wesley Sneijder deed dat tot zijn verbazing overigens in buitenspelpositie. Mauro Rosales en Van der Vaart waren de andere pechvogels.

Aanspraak op de zege kon Ajax echter geen moment maken. Daarvoor ontbrak de productiviteit. Anastasiou maakte andermaal duidelijk waarom het verlangen van oefenmeester Ronald Koeman naar diens landgenoot Charisteas, of een andere spits met veel scorend vermogen, zo groot is.

Barça, waar Koeman nog altijd warm welkom wordt geheten, bleek eens te meer wel een gelukkige hand van inkopen te hebben gehad: Eto'o. De aanvaller uit Kameroen, tot vorig seizoen voor de helft eigendom van aartsrivaal Real Madrid, bewees eens te meer zijn grote klasse. Wel ging aan de 1-0 een grove dekkingsfout vooraf, terwijl ook bij de 2-0, prachtig van 20 meter in de bovenhoek gekruld, de bewaker van Eto'o nergens viel te bekennen.