ROTTERDAM - Feyenoord heeft met Vitesse-middenvelder Nicky Hofs een principe-akkoord bereikt over een driejarig contract, met een optie voor nog eens twee jaar. Dat meldt de Feyenoordkrant dinsdag. Zondagavond kwamen beide partijen tot overeenstemming, na een onderhandelingsperiode van twee weken.

De 21-jarige speler van Jong Oranje moet nog wel medisch worden gekeurd. Ook wil Hofs nog een gesprek met Ruud Gullit, de coach van Feyenoord, over zijn kansen op een basisplaats komend seizoen in de Kuip.

Volgens Mark Wotte, technisch directeur van Feyenoord, is het onderhoud tussen Hofs en Gullit een formaliteit. "Ruud staat achter deze keuze", laat Wotte in de Feyenoordkrant weten. "Hofs past goed bij de club. Zijn mentaliteit komt overeen met de mentaliteit die men hier in Rotterdam graag ziet."

Vitesse

Het contract van Hofs loopt bij Vitesse aan het einde van het seizoen af. Hij kan in de zomer derhalve zonder afkoopsom naar Feyenoord verhuizen. De kans op een tussentijdse overstap in de winterstop is volgens Wotte uiterst klein.