Voetbal

Bayern-coach Ancelotti heeft begrip voor frustratie Robben bij wissel

Carlo Ancelotti heeft geen problemen met de reactie van Arjen Robben bij zijn wissel in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. De aanvaller van Bayern München was zondag zichtbaar boos toen zijn trainer hem vijf minuten voor tijd naar de kant haalde.

"Ik zou ook niet blij zijn als ik zou worden vervangen", zei de coach van de Duitse koploper, die met zijn ploeg door een 0-1 overwinning weer een stap dichter bij de landstitel kwam, aan Bild.

Robben gaf bij zijn wissel coach Ancelotti een halfslachtig handje, tot hilariteit van zijn collega's op de reservebank. De Nederlander had zich eerder in het veld ook al opgewonden toen ploeggenoot Robert Lewandowski hem over het hoofd zag bij een aanval.

Thomas Müller maakte na een uur spelen het winnende doelpunt. De matchwinner had net als Ancelotti geen problemen met de reactie van Robben.

Vuur

"Je kunt zien dat het heilige vuur nog bij hem brandt. Voetballers zijn ook maar mensen. Het is juist mooi te zien dat, ondanks onze grote voorsprong op de ranglijst, de spelers nog zo geprikkeld zijn", vond Müller.

Door de nipte overwinning vergrootte Bayern het gat met nummer twee RB Leipzig tot dertien punten. De verrassing van het seizoen in de Bundesliga leed zaterdag een gevoelige 3-0 nederlaag bij Werder Bremen.

Bekijk hier de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga

Tip de redactie