SC Cambuur is er niet in geslaagd om FC Volendam te passeren in de stand van de Jupiler League. Het onderlinge duel in het Kras Stadion in Volendam eindigde zondag in 1-1.

Met 54 punten uit 31 wedstrijden handhaaft Volendam zich op de vijfde plaats. Cambuur is met 53 punten uit evenveel wedstrijden de nummer zes.

Sander van de Streek zette Cambuur al in de negende minuut op voorsprong. Kevin van Kippersluis bracht na ruim een halfuur spelen de 1-1 eindstand op het scorebord. Bij de thuisploeg viel aanvoerder Kees Kwakman uit met een blessure.

In de stand om de vierde periode spelen beide clubs voorlopig geen rol van betekenis. Cambuur staat daarin na vier wedstrijden zevende en Volendam achtste. Op basis van de reguliere stand kan er echter ook een ticket voor de play-offs voor promotie/degradatie worden afgedwongen.

VVV-Venlo is na 31 speeldagen de koploper in de Jupiler League. De Limburgers verloren vrijdag met 5-2 van FC Dordrecht, maar hebben alsnog een voorsprong van elf punten op Jong Ajax en dertien op Jong PSV. MVV Maastricht, de hoogst geklasseerde ploeg na VVV-Venlo die ook mag promoveren, volgt al op veertien punten.