Voetbal

Seedorf krijgt na negen jaar officieel afscheid bij Oranje

Clarence Seedorf krijgt rondom de oefenwedstrijd tegen Italië op 28 maart in de Amsterdam Arena zijn officiële afscheid van het Nederlands elftal. De 87-voudig international (elf goals) speelde in 2008 zijn laatste interland voor Oranje.

Bondscoach Danny Blind meldde dat vrijdag tijdens zijn persconferentie waarop hij zijn definitieve selectie bekendmaakte voor de wedstrijden tegen Bulgarije (25 maart) en Italië.

Blind noemde zijn voormalig ploeggenoot Seedorf een "grote speler". "Het is wat verlaat, maar door zijn omzwervingen kon dat niet anders. Hij verdient een goed afscheid en dat gebeurt rond de wedstrijd tegen Italië."

Seedorf debuteerde op 14 december 1994 in het EK-kwalificatieduel met Luxemburg (5-0 zege) als 18-jarige voor Oranje. De laatste interland van de in Paramaribo geboren oud-middenvelder was de invalbeurt tegen Oostenrijk op 28 maart 2008.

De oud-speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo deed mee aan de EK's van 1996, 2000 en 2004 en het WK van 1998.

Seedorf beëindigde in 2014 zijn actieve loopbaan, om trainer te worden bij AC Milan. Daar werd hij echter na een halfjaar al ontslagen. Daarna werd hij ook coach bij het Chinese Shenzhen Xiangxue, maar ook daar werd de viervoudig Champions League-winnaar al snel de laan uitgestuurd.

NUwerk

Tip de redactie