MILAAN - AC Milan houdt de druk op koploper Juventus hoog, al bleef de achterstand vier punten. Clarence Seedorf wees zijn Italiaanse club zondag de weg tegen het hulpeloze Fiorentina: 6-0. De Nederlandse spelbepaler maakte zelf het eerste en het laatste doelpunt. De Oekraïense spits Sjevtsjenko scoorde ook tweemaal. Hij bracht zijn seizoenstotaal op elf.

Stadgenoot Inter is nog altijd ongeslagen maar aan de schier eindeloze reeks gelijke spelen, twaalf nu al in vijftien duels, wil geen einde komen. Ook bij Siena lieten de Milanezen weer twee dure punten liggen: 2-2. Daar mochten de bezoekers niet eens over mopperen. Siena kwam in de 87e minuut op voorsprong door de Noor Tore Andre Flo. Christian Vieri maakte drie minuten in blessuretijd gelijk. Adriano gaf Inter de leiding. Hij benutte een penalty, maar miste er ook een.

Juventus

Juventus leek bij Bologna heel lang niet verder te komen dan 0-0. De thuisclub, die de punten hard nodig heeft, leek er aan het duel met de lijstaanvoerder een over te houden. De Tsjech Pavel Nedved verstoorde die droom wreed, vier minuten voor tijd. Dat was te kort voor Bologna om te reageren, al probeerde de ploeg het met doelman Pagliucca in de spits nog wanhopig.

AS Roma

AS Roma stelde het geduld van de naar Brescia meegekomen fans op de proef. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. De scheidsrechter besloot echter nog een minuut of vier door te laten spelen. Precies lang genoeg om een strafschop te constateren, waaruit Mancini alsnog raak schoot.