Skiester Tina Weirather heeft donderdag in het Amerikaanse Aspen de wereldbeker op de super-G veroverd. Voor de 27-jarige Liechtensteinse betekent het de eerste wereldbeker in haar loopbaan.

Weirather won de wereldbekerfinale in Aspen en hield in de slotwedstrijd van het seizoen op dit onderdeel de Sloveense Ilka Stuhec 0,35 seconde achter zich. De Italiaanse Federica Brignone eindigde als derde.

Lindsey Vonn, die in januari haar rentree maakte na bijna een jaar blessureleed, kwam ten val. De Amerikaanse liep geen ernstige blessures op.

Dankzij haar overwinning passeerde Weirather Stuhec in het eindklassement. Daarin bleef de Liechtensteinse de Sloveense slechts vijf punten voor. Stuhec eiste woensdag wel de wereldbeker op de afdaling voor zich op.

Familie

Weirather is niet de eerste skiester in haar familie die een wereldbeker pakt. Haar moeder Hanni Wenzel veroverde zeven kristallen kogels, haar oom Andreas Wenzel drie en haar vader Harti Weirather één.

Bij de WK skiën greep Weirather zilver op de super-G. Ze won in haar loopbaan tot dusver zeven wereldbekerwedstrijden, waarvan vijf op de super-G.

Bij de mannen was de winst op de laatste super-G van het seizoen voor Hannes Reichelt. De Oostenrijker was 0,11 seconde sneller dan de Italiaan Dominik Paris.

De derde plaats werd gedeeld door de Zwitser Mauro Caviezel en de Noor Aleksander Aamodt Kilde. De Noor Kjetil Jansrud werd negende, maar de eindzege in het wereldbekerklassement kon hem al niet meer ontgaan.