LONDEN - Chelsea heeft het verschil met Arsenal zondag op vijf punten gehouden. De koploper van de Premier League hield Arsenal in de topper op 2-2. Beide treffers van Arsenal kwamen van de Fransman Thierry Henry. Terry en Gudjohnsen tekenden twee keer voor de gelijkmaker.

Henry had zondagmiddag 75 seconden nodig om Arsenal op 1-0 te zetten. Chelsea, op jacht naar de eerste titel in veertien jaar, kwam door Terry op gelijke hoogte. Hij kopte een hoekschop van Robben langs de Spaanse doelman Almunia, die opnieuw de voorkeur kreeg boven de Duitser Lehmann. Terry versloeg daarbij Bergkamp in een duel.

Nog voor het half uur verstreken was stond Arsenal op 2-1. Henry profiteerde van een snel genomen vrije trap. Chelsea stond de muur nog op te stellen en te discussiëren over de overtreding, toen de Fransman raak schoot van 25 meter. Vrijwel direct na de rust was de stand weer gelijk. Lampard stuurde een vrije trap het strafschopgebied binnen, waar Gallas de bal terugkopte. Gudjohnsen liep in de goede richting en knikte 2-2 binnen.

Goede kansen

In het laatste kwartier kreeg Arsenal nog goede kansen op de 3-2. Henry en Van Persie misten echter. Ook Chelsea rook nog aan de eerste zege op Highbury sinds 1990, na een indrukwekkende rush van Robben over 40 meter. Hij schoot echter in het zijnet.

Arsenal werd op de ranglijst gepasseerd door Everton, dat zaterdag voor het eerst in vijf jaar Liverpool versloeg: 1-0.

Opmerkelijk

Everton heeft vier punten achterstand op Chelsea. De huidige opmars van Everton is opmerkelijk. Vorig seizoen beëindigde de ploeg de competitie als zeventiende. Nog pijnlijker was het verlies van Wayne Rooney aan het begin van dit seizoen aan Manchester United. De jonge ster speelde een goed EK en was voor Everton eigenlijk niet meer te houden.

Desondanks maakt de ploeg een droomseizoen door, die zaterdag extra glans kreeg door de winst in de Merseyside-derby. In een wedstrijd, die op het scherpst van de snede werd gespeeld, konden beide ploegen aanspraak maken op de overwinning. In de eerste helft kregen Cahill (Everton) en Mellor (Liverpool) goede kopkansen. Na de 1-0 van Carsley drong Liverpool aan, maar kon de thuisploeg de overwinning uiteindelijk behouden.

Zege

Het vakmanschap van Martin Jol begint bij Tottenham Hotspur inmiddels volop te werken. Na een aarzelende start won Tottenham de laatste drie wedstrijden op rij. Zaterdagmiddag was zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Manchester City met 1-0 de beste door een doelpunt van Kanouté. Het was de tweede opeenvolgende zege in een uitduel. Vorige week werd Blackburn al met dezelfde cijfers verslagen.

Op de ranglijst is Tottenham inmiddels naar de elfde plaats geklommen.