MADRID - Het Bernabeu-stadion van Real Madrid is zondagavond in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen Real Sociedad, uit San Sebastian in Baskenland, ontruimd wegens een bommelding. Er zaten ruim 70.000 mensen op de tribunes. Toen het duel twaalf minuten voor tijd werd gestaakt was de stand 1-1.

Ronaldo had de Koninklijke vlak voor rust op voorsprong gezet. Nihat maakte in de tweede helft gelijk.

De melding van de ophanden zijnde aanslag kwam om 20.30 uur binnen bij Baskische krant Gara in Bilbao. Een onbekende beller waarschuwde dat een half uur later een bom zou afgaan in het Bernabeu. De politie, die een actie vermoedt van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, nam het dreigement serieus en besloot onmiddellijk tot ontruiming over te gaan.

De spelers haastten zich naar de kleedkamers, toeschouwers mochten via het veld naar buiten. Het verkeer in de omgeving werd stilgelegd. Om 20.50 uur was het stadion leeg. Tot dusver is er niets gevonden.

Explosies

Eerder op de dag waren in Baskenland zelf twee explosies. Daarbij werd alleen materiële schade aangericht. Bij eerdere aanslagen deze maand, waarvoor de ETA verantwoordelijk wordt gehouden, raakten vijf mensen lichtgewond. Nooit eerder werd overigens een sportevenement uitgezocht voor een terroristische actie.