MAASTRICHT - Anky van Grunsven verwacht medio februari de training te hervatten. Als alles volgens planning verloopt, hoopt de olympisch kampioene dressuur in april deel te kunnen nemen aan de finale van de wereldbeker in Las Vegas.

De Brabantse amazone, vorig jaar in Düsseldorf winnares van de World Cup, hoeft zich als titelverdediger in principe niet te kwalificeren voor de eindstrijd. Wel moet ze zich in de kwalificatiewedstrijden een keer "laten zien". Van Grunsven neemt daarom in maart waarschijnlijk deel aan wereldbekerwedstrijden in Brabant en Düsseldorf.

Sinds de Olympische Spelen van Athene, waar ze haar in Sydney veroverde titel prolongeerde, kwam Van Grunsven niet meer in actie. Recentelijk beviel ze van een zoon, Yannick Janssen. Ze nam zondag niet deel aan Jumping Indoor Maastricht, waar een wereldbekerwedstrijd dressuur op het programma stond. Wel gaf ze zondag op het evenement een clinic.

De topamazone is zeker van plan door te gaan tot de volgende Olympische Spelen, die van Peking in 2008. Ze heeft inmiddels overeenstemming bereikt met een sponsor (opvolger van het bedrijf Gestion, dat haar jarenlang ondersteunde) voor die periode. De naam van het bedrijf wordt later bekendgemaakt.