ROTTERDAM - Met het gemak van een aanstaande kampioen doceerde PSV zondagmiddag aan een hardleers Feyenoord lange tijd een volwassen en efficiënt voetbal. Toch moest de tot voor afgelopen week ogenschijnlijk ongenaakbare koploper toestaan dat de Rotterdammers zich dankzij twee treffers in de laatste acht minuten van het duel langszij worstelden: 3-3.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vijf dagen na de uitglijder bij Panathinaikos (4-1) bedraagt de voorsprong van PSV op naaste belager AZ nog maar drie punten. Ajax en Feyenoord volgen nog op een respectabele achterstand van respectievelijk acht en elf punten.

Tevreden over de geleverde arbeid maar zwaar teleurgesteld in het geboden spel constateerde trainer Gullit van Feyenoord dan ook terecht dat zijn ploeg cijfermatig weinig met het gelijke spel opschiet. Niet de Rotterdammers of PSV maar Ajax en vooral AZ bleken de grote winnaars van de zestiende speelronde.

Fouten

Gullit kon niet anders dan toegegeven dat Feyenoord vooral in de eerste helft werd weggespeeld. Pas toen de Rotterdamse club zich volledig overgaf aan een opportunistische speelwijze vocht het zich dankzij treffers van Ono (82e minuut) en Goor (blessuretijd) alsnog naar een onverwacht punt.

Kinderlijke fouten van Ghaly en Song stelden PSV mede in staat het duel te domineren. Achter gesloten deuren oefende Gullit deze week opnieuw met standaardsituaties als vrije trappen en hoekschoppen. Onvoorstelbaar was het om te zien hoe Cocu na een vrije trap van Van Bommel zonder Ghaly in de buurt helemaal vrij raak kon koppen: 0-1.

Gullit

Even voor de derde Eindhovense treffer van Beasley (1-3) in de zeventigste minuut trapte Song opzichtig over de bal heen. "Ongelooflijk", mopperde Gullit, die zowel aan Ghaly als Song om uitleg vroeg. "Sorry, zeggen ze dan. Daar koop ik natuurlijk niets voor. Sorry, daar heb ik niets aan. Natuurlijk ben ik tevreden over de geleverde arbeid. Maar kwalitatief was het ondermaats."

Werklust

Feyenoord maakte het PSV pas moeilijk toen het zich volledig overgaf aan een opportunistische speelwijze met heel veel werklust en weinig combinatievoetbal. Op een ogenschijnlijk veilige voorsprong van 0-2, Farfan maakte in de 24e minuut de tweede treffer, verloor PSV na rust het bijna vertrouwde uiterlijk van degelijkheid.

Kalou

De behendige Kalou profiteerde als eerste van het gebrek aan scherpte en concentratie aan Eindhovense zijde. Hij maakte met zijn treffer een einde aan 1159 minuten competitievoetbal zonder een tegendoelpunt voor PSV. Feyenoord drong nog even aan maar werd door de fout van Song en treffer van Beasley opnieuw teruggeworpen.

Hiddink

Opmerkelijk was het om te zien hoe PSV alsnog de voorsprong verspeelde. Feyenoord en zijn supporters hadden zich al verzoend met de nederlaag toen Ono in de 82e minuut raakschoot: 2-3. Ook aan de treffer van Goor, uitblinker bij Feyenoord, ging geen slotoffensief van Feyenoord aan vooraf.

"Onnodig", mopperde Hiddink na afloop. "We hebben gedomineerd, maar dit hadden we niet mogen weggegeven. Het blijkt maar weer dat ook wij nog een hele lange weg hebben te gaan."