HILVERSUM - De Eredivisie CV heeft de gegadigden voor de voetbalrechten gevraagd een nieuw bod te doen. De ECV had zich in de tender het recht voorbehouden om de zendgemachtigden op 9 december te vragen hun biedingen te heroverwegen en eventueel te verhogen. In een brief aan de diverse zenders, die donderdagavond pas om 23.30 werd verstuurd, heeft de ECV dat ook daadwerkelijk gedaan.

Bij Talpa, de investeringsmaatschappij van John de Mol, wilde een woordvoerder slechts bevestigen dat er een schrijven van de ECV is gekomen. De zegsman wilde niet zeggen of Talpa met een nieuw of gespecificeerd bod komt.

Volgens diverse media wil het overkoepelende orgaan van eredivisieclubs dat Talpa zijn bod op de rechten specificeert om zo een betere vergelijking met de NOS te kunnen maken. Talpa zou op drie pakketten hebben geboden, voor een bedrag van 40 miljoen euro.

De NOS bevestigde zaterdag dat de ECV heeft gevraagd om een nieuwe bieding. "We beraden ons daarop", aldus een woordvoerder van de omroep. "We hoeven pas woensdag met een antwoord te komen, dus tot die dag nemen wij de tijd."

De NOS is alleen gevraagd om een nieuw bod te doen op het eerste pakket samenvattingen. De publieke omroep zou 32 miljoen over hebben voor de rechten.