RIJSWIJK - Het schaatsteam van Bart Veldkamp is volgend seizoen een eenmansformatie. De voor België rijdende lange afstandsrijder heeft geen vervanger kunnen vinden voor de in november opgestapte geldschieter Wehkamp. Verscheidene sponsors waren wel bereid alleen Veldkamp te steunen.

Het schaatsteam Bart Veldkamp wil in de toekomst overigens weer uitgroeien tot een volwaardige ploeg die zich richt op de Winterspelen van Turijn in 2006. Veldkamp blijft nog twee jaar wedstrijden rijden en wordt daarna begeleider van de nieuw te formeren formatie.

Omdat Veldkamp voorlopig alleen doorgaat, moesten de schaatsbelg André Vreugdenhil en de Russen Vadim Sajoetinen en Alexander Kibalko op zoek naar een andere werkgever. De Noor Kjell Storelid en 'Oostenrijker' Marnix ten Kortenaar stoppen met schaatsen.

Vreugdenhil

Vreugdenhil kreeg vorige week te horen dat de ploeg niet bleef bestaan en vond direct onderdak, bij DSB. Daar tekende hij woensdag een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Eerder op de dag had DSB ook al het contract met Barbara de Loor (27) rondgemaakt. Ook zij tekende voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. Met het aantrekken van deze twee schaatsers is de ploeg voor volgend seizoen rond.

Gerbrands

Sportdirecteur Toon Gerbrands noemt de kans namelijk klein dat Ids Postma komend seizoen nog steeds voor DSB schaatst. De onderhandelingen over contractverlenging zijn onlangs stilgelegd, omdat schaatser en ploegleiding het niet eens konden worden over het salaris. "Op dit moment onderhandelen we niet meer. Wij gaan ervan uit dat onze ploeg bestaat uit de tien mannen en vijf vrouwen die we nu hebben", aldus Gerbrands.

DSB zoekt alleen nog trainers. Met Sijtje van der Lende zijn de onderhandelingen ver gevorderd. De oud-kernploegcoach zou de vrouwen onder haar hoede moeten gaan nemen. Bij de mannen moet er naast eindverantwoordelijke Konstantin Poltavets bij voorkeur nog een trainer bijkomen.