De Spaanse media zijn donderdag lyrisch over FC Barcelona na de historische overwinning woensdag tegen Paris Saint-Germain. De Franse kranten noemen de 6-1 nederlaag van PSG in de achtste finales van de Champions League vooral een grote vernedering.

"Onmogelijk", "historisch", "legendarisch". Met die woorden beschrijven de Spaanse media de historische overwinning, waarmee Barcelona het 4-0 verlies drie weken eerder in Parijs rechtzette.

Marca heeft op de voorpagina aan één woord genoeg om de overwinning te beschrijven. "Geweldig" kopt de Spaanse sportkrant.

Mundo Deportivo noemt de spelers van FC Barcelona zelfs "helden". Ook schrijft de krant dat de laatste acht minuten van de wedstrijd waarin Barcelona drie keer scoorde "historisch" waren.

Vernedering

De Franse sportkrant L’Equipe noemt PSG "een historisch scheepswrak" en schrijft "van droomoverwinning tot ergste nachtmerrie". De krant heeft geen goed woord over voor de Franse ploeg, die twee weken geleden nog met 4-0 won. Op de voorpagina is een balende Edinson Cavani te zien. Op de achtergrond vieren de Spanjaarden feest. 

Le Parisien pakt uit met "PSG vernederd" en "het onmogelijke heeft plaatsgevonden". De krant noemt de overwinning van Barcelona de grootste comeback ooit in de Champions League.

Opvallend is dat de Fransen zich vooral focussen op de nederlaag van Paris Saint-Germain. Over het optreden van de scheidsrechter, die FC Barcelona onder andere twee penalty's gaf, wordt vrijwel niet gesproken. 

Ook buiten Spanje en Frankrijk heeft men met verbazing naar de historische zege van Barcelona gekeken. De Engelse krant de Daily Mirror schrijft over "een mirakel in Camp Nou".

Samenvatting: Barcelona toch door na historische 6-1 zege op PSG
Video
Samenvatting: Barcelona toch door na historische 6-1 zege op PSG

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League