ATHENE - Phillip Cocu speelt dinsdagavond zijn honderdste Europa Cup-wedstrijd uit zijn loopbaan. De middenvelder van PSV maakt deel uit van de basisformatie van de Eindhovense club in de uitwedstrijd van de Champions League tegen Panathinaikos.

Cocu debuteerde namens Vitesse in de Europa Cup. Hij speelde in 1993 met de Arnhemse club tegen Derry City. Daarna kwam hij voor PSV, Barcelona en opnieuw PSV uit op Europees clubniveau.

Trainer Guus Hiddink van PSV geeft Andre Ooijer dinsdagavond tijdens de uitwedstrijd van PSV in de Champions League bij Panathinaikos rust. De verdediger heeft een beetje last van zijn enkel en begint met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd van zondag tegen Feyenoord op de bank.

Jefferson Farfan begint als centrumspits. De Peruviaan, gekomen als vleugelspits, krijgt de voorkeur boven Gerald Sibon. Csaba Feher vervangt Ooijer als rechtsback. PSV is bij een gelijkspel groepswinnaar.

Opstellingen:
Panathinaikos: Galinovic; Vintra, Kirgiakos, Morris en Munch; Maric, Basinas, Gonzales en Konstantinidis; Papadopoulos en Olisadebe.
PSV: Gomes; Feher, Alex, Bouma en Lee; Van Bommel, Cocu en Vogel; Park, Farfan en Beasley.