EINDHOVEN - PSV wil het liefst Guus Hiddink aanstellen als opvolger van de ontslagen Erik Gerets. De Achterhoeker, nu bondscoach van Zuid-Korea, werkte in de jaren tachtig met veel succes in Eindhoven, met als hoogtepunt de Europa Cup I in 1988. "Hij staat heel hoog op onze lijst", aldus voorzitter Harry van Raaij.
PSV

In willekeurige volgorde heeft de spelersgroep vier namen van kandidaattrainers aangegeven bij de preses: Guus Hiddink, Frank Rijkaard (Sparta), Martin Jol (RKC Waalwijk) en Erwin Koeman (assistent onder Gerets.) "Intern is het overleg over de nieuwe trainer nog niet afgerond", aldus Van Raaij. "We hebben ook nog niemand benaderd, sommige mensen zijn nu moeilijk bereikbaar. Dat komt wel."

Hij weet niet wie van de vier beschikbaar is en of ze wel willen. Jol en Rijkaard hebben doorlopende contracten, maar kunnen daar onderuit. Hiddink kan bij Zuid-Korea blijven en de ploeg voorbereiden op een nieuw groot toernooi, de Azië Cup.

Hiddink

Hiddink geniet de voorkeur bij PSV, dat is zonneklaar. Van Raaij: "Hiddink heeft een aantal voordelen. Hij heeft veel ervaring, hij kent de club en de cultuur en is dus een belangrijke kandidaat. Hij staat hoog op de lijst. Of hij de hoogste op de lijst is? Dat zeg ik niet, want ik wil niet de indruk wekken dat we iemand uitsluiten."

Arsenal

Van Raaij zegt niet te weten dat Mark van Bommel een gesprek heeft gehad met Arsenal, de kampioen en bekerwinnaar van Engeland. De middenvelder was afgelopen weekeinde in Londen. Van Raaij: "Het laatste contact dat ik met Arsenal heb gehad dateert van drie weken geleden. Ze zouden mij bellen, dat is nog niet gebeurd."

/SPORT'Hiddink meest geschikte opvolger Gerets'