Manchester City heeft woensdag in de Premier League kostbare punten laten liggen. De ploeg van manager Josep Guardiola speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Stoke City.

Het is het eerste puntenverlies in vijf competitieduels voor City, dat door het gelijkspel derde staat en evenveel punten heeft als nummer twee Tottenham Hotspur.

Bij Stoke City speelden Bruno Martins Indi en Erik Pieters de hele wedstrijd mee. Ibrahim Afellay mocht twintig minuten voor tijd invallen bij de bezoekers.

In de eerste helft wisten beide ploegen het publiek in het Etihad Stadium nauwelijks te vermaken. De enige grote kans was voor Stoke, maar City-doelman Willy Caballero redde knap op een inzet van Mame Diouf.

Na rust was City een aantal keren dicht bij een doelpunt. Een afstandsschot van David Silva ging net naast en een kopbal van Nicolas Otamendi vloog net over het doel.

In de extra tijd kreeg Kelechi Iheanacho een grote kans om City alsnog aan de drie punten te helpen, maar zijn volley verdween net naast het doel.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League