Chapecoense heeft de eerste internationale wedstrijd sinds de vliegramp gewonnen. De Braziliaanse club versloeg dinsdag in de Copa Libertadores in een uitwedstrijd het Venezolaanse Atletico Zulia met 2-1.

De spelers en technische staf van Chapecoense werden door de fans van de thuisclub met applaus begroet. Door de zege nam Chapecoense meteen de leiding in groep 7 in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

Reinaldo en Luiz Antonio zetten de Braziliaanse ploeg op een 0-2 voorsprong, waarna Juan Arango nog tegen scoorde voor de club uit Venezuela.

Eind november was de club betrokken bij een vliegtuigongeluk toen het op weg was naar het Colombiaanse Medellin voor het eerste duel in de finale van de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

Daarbij kwamen 71 mensen om, onder wie negentien spelers en 24 begeleiders van de Braziliaanse club. Drie spelers overleefden de crash, zij kwamen niet in actie tegen Zulia.

Chapecoense wint eerste internationale wedstrijd sinds vliegramp
Video
Chapecoense wint eerste internationale wedstrijd sinds vliegramp

Benefietwedstrijden

Op aandringen van tegenstander Atletico Nacional kreegt de Braziliaanse club de beker alsnog uitgereikt. Na de vliegramp meldden spelers van over de hele wereld zich aan om te komen spelen voor de Braziliaanse club.

In januari speelde de ploeg de eerste wedstrijd na de vliegramp, een oefenduel met de Braziliaanse landskampoen Palmeiras.

Ook speelden de nationale ploegen van Brazilië en Colombia een benefietwedstrijd ten bate van de nabestaanden.