AMSTERDAM - Het is maar de vraag of PSV dinsdagavond in de Champions League in de sterkste opstelling aantreed tegen Panathinaikos. De ploeg uit Eindhoven is al geplaatst, maar strijdt met Arsenal om de eerste plaats in Groep E. Met het oog op de topper tegen Feyenoord, die aanstaande zondag op het programma staat, overweegt trainer Guus Hiddink zijn ploeg enigszins aan te passen.

"We hebben een wedstrijd op dinsdag, maar ook één op zondag. Normaal staan die los van elkaar, maar nu niet", aldus Hiddink in De Telegraaf. Spelers die kampen met kleine pijntjes beginnen mogelijk op de bank. Zo zijn bijvoorbeeld André Ooijer, Young-pyo Lee, Jefferson Farfan en DaMarcus Beasley niet pijnvrij.

Voor Panathinaikos staat de deur naar de tweede ronde nog altijd op een kier. De Griekse club is echter afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Arsenal - Rosenborg. Op 29 september won PSV thuis met 1-0 van de Grieken door een late treffer van Jan Vennegoor of Hesselink. Sinds die tijd is er bij Panathinaikos echter het één en ander veranderd.

Nieuwe trainer

Bij de Grieken zit sinds maandag in de persoon van Zdenek Scasny een andere trainer op de bank. De 47-jarige Tsjech, die eerder als scout aan de club verbonden was, volgt Itzhak Shum op. Shum, die vorig seizoen met Panathinaikos de dubbel behaalde, diende na aanhoudende kritiek op zijn functioneren onlangs zijn ontslag in. Panathinaikos staat momenteel derde in de Griekse competitie. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 1-0 van koploper Olympiakos Piraeus.

De stand in Groep E:

PSV 5-10
Arsenal 5- 7
Panathinaikos 5- 6
Rosenborg BK 5- 2