Chelsea heeft weer een grote stap gezet richting de bouw van een nieuwe stadion met een capaciteit van 60.000 toeschouwers. De burgemeester van Londen heeft de plannen goedgekeurd.

Chelsea, de huidige koploper in de Premier League, noemde de goedkeuring van de burgemeester een belangrijke stap, maar de bouw kan nog niet beginnen. "Er zijn nog wat hobbels te nemen in de plannen, voordat we met het werk kunnen beginnen'', stelt de Londense club maandag op zijn site.

Burgemeester Sadiq Khan meldt dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat de investering van 500 miljoen pond (600 miljoen euro) in Stamford Bridge "een juweel op de sportieve kroon van Londen wordt''.

Khan, zelf een hartstochtelijke fan van Liverpool, noemt het nieuwe stadion "spectaculair" en "van hoge kwaliteit".

Het verbouwen van het stadion zal drie jaar in beslag nemen en zou klaar moeten zijn voor het seizoen 2020/2021. In de tussentijd zal Chelsea zijn thuiswedstrijden waarschijnlijk spelen in het eveneens in Londen gelegen Wembley.

De 'Blues' kregen in januari al een bouwvergunning van de London Borough of Hammersmith and Fulham.

Concurrent

Chelsea speelt al sinds 1905 op Stamford Bridge, dat op dit moment plaats biedt aan 41.600 fans. Concurrent Arsenal verhuisde tien jaar geleden al naar een groter stadion met 60.000 plaatsen.

Tottenham Hotspur, ook afkomstig uit Londen, breidt op dit moment White Harte Lane uit naar een soortgelijke capaciteit.

West Ham United speelt sinds dit seizoen in het grote Olympisch Stadion van de hoofdstad van Engeland.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League