ROME - Door een doelpunt van Ibrahimovic heeft Juventus zondag gewonnen van Lazio, 2-1. De koploper in de Italiaanse voetbalcompetitie houdt daardoor vier punten voorsprong op AC Milan. De nummer twee versloeg zaterdag al Parma, 2-1.

Ibrahimovic, oud-Ajacied, scoorde een kwartier voor tijd het winnende doelpunt in Delle Alpi. Na tien minuten was Lazio op voorsprong gekomen door Pandev. De gelijkmaker kwam van de Uruguyaan Oliveira. Voor Juve was het de elfde zege van het seizoen.

Seedorf

Met Clarence Seedorf, die twintig minuten voor tijd werd gewisseld, leek AC Milan tot de 82e minuut op een nederlaag af te stevenen. Late goals van Kaka en Pirlo wendden op curieuze wijze puntverlies af.

Inter won na zeven gelijke spelen eindelijk weer eens. Messina was het slachtoffer: 5-0. Bij rust was het al 3-0 door een hattrick van Adriano. In de tweede helft werkte Eleftheropoulos een inzet van Mihajlovic in eigen doel, waarna Vieri ook nog een goaltje meepakte.

Van der Meyde

Bij Inter deed Van der Meyde de volle negentig minuten mee. Davids draafde pas in de slotfase op bij de applauswissel voor Adriano. De nog altijd ongeslagen thuisclub speelde bijna de gehele wedstrijd met tien man. Doelman Toldo kreeg rood wegens het neerleggen van de doorgebroken Yanagisawa. Zijn vervanger Carini debuteerde voortreffelijk. Hij stopte onder meer een strafschop van Amoruso.

In de wedstrijd tussen Parma en AC Milan domineerde de regerend landskampioen in de eerste helft, maar wist die overmacht niet in goals uit te drukken. Sterker, Parma nam in de tweede helft de leiding. In de 82e minuut scoorde Kaka de gelijkmaker. Met nog slechts een minuut officiële speeltijd op de klok maakte Pirlo de winnende treffer.