SEVILLA - De Amerikaanse tennissers hebben de achterstand in de finale van het toernooi om de Daviscup tegen Spanje teruggebracht tot 1-2. De tweeling Bob en Mike Bryan won zaterdag het dubbelspel tegen Juan Carlos Ferrero en Tommy Rebredo en voorkwam daarmee een vroegtijdige beslissing in Sevilla.

De broers gaven het Spaanse duo, waarin Ferrero de plaats had ingenomen van Rafael Nadal, geen schijn van kans: 6-0 6-3 6-2. Captain Patrick McEnroe heeft nu zijn hoop gevestigd op hardhitter Andy Roddick. Die neemt het zondag op tegen Carlos Moya. Bij winst van het Amerikaanse servicekanon, komt alles aan op het slotduel tussen de 18-jarige Nadal en Mardy Fish.

McEnroe's Spaanse collega Jordi Arrese had kennelijk rekening gehouden met dat scenario. Daarom gaf hij Nadal zaterdag rust en liet Ferrero, die verrassend was gepasseerd voor het enkelspel, aan de zijde van Robredo opdraven voor het dubbel tegen de nummers vier van de wereldranglijst.

Wijs

Het zou wel eens een wijs besluit kunnen blijken. Ferrero hield zich groot. "Ik heb nauwelijks ervaring in het dubbelspel. Maar ik ben hier om te tennissen en doe dat dus als het me wordt gevraagd." Veel kon hij zaterdag niet bijdragen aan de vreugde op de ook nu volle tribunes (27.000 toeschouwers). De Bryans hadden de eerste set al na 27 minuten binnen en gaven ook daarna weinig weg.

Sfeer

Arrese nam, al was het maar om de sfeer in de ploeg goed te houden, Ferrero niets kwalijk. "Juan Carlos heeft helemaal niet slecht gespeeld. Hij deed wat-ie moest doen... alleen stonden onze jongens tegenover een werelddubbel."