BERLIJN - In zijn zoektocht naar nieuwe spelers struint Dick Advocaat momenteel de Nederlandse markt af. De oud-bondscoach wil zijn elftal in de winterstop op enkele fronten aanvullen. Dat lijkt hard nodig; zaterdagmiddag verloor het elftal van de Hagenaar fors van Hertha BSC. In Berlijn ging het team van Advocaat met liefst 6-0 onderuit.

Om de afglijdende tendens te doorbreken, heeft de coach zijn zinnen gezet op aanvaller Wesley Sonck, die bij Ajax verpietert op de bank. Zijn zaakwaarnemer Willy Hox wil nog niet reageren op de vermeende belangstelling van Borussia Mönchengladbach. "Maar het is duidelijk dat de situatie bij Ajax niet veel langer zo moet doorgaan", aldus de manager. Advocaat bevindt zich met zijn elftal intussen in de degradatiezone en staat in de Bundesliga op de 16e plaats.

Advocaat kon de wanprestatie van zijn elftal na afloop niet verklaren. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar zoals we vandaag verloren hebben, kan het eigenlijk niet. Direct na rust kregen we de kans op 1-1, maar werd uit de tegenaanval gescoord. Het probleem was dat mijn spelers toen dachten dat de wedstrijd afgelopen was. Zoiets heb ik als clubtrainer nog niet eerder meegemaakt."

Ook voor Bayern München was het geen goed weekeinde. De koploper speelde in een tumultueuze wedstrijd gelijk tegen FC Nürnberg (2-2). Nürnberg verloor in de eerste helft Wolf (25e minuut) met rood en zag Roy Makaay daarna vanaf de penaltystip gelijkmaken (1-1). Mintal, Duitslands topscorer, had de thuisploeg al na 23 minuten op voorspong gebracht.

Na rust werd het snel 2-1 voor Bayern door een treffer van Ze Roberto. Nadat de scheidsrechter ook Salihamidzic van het veld stuurde kon Nürnberg in de 74e minuut vanaf de strafschopstip gelijkmaken; 2-2.

Stuttgart profiteerde van het puntenverlies van Bayern, door met 5-2 te winnen van VfL Bochum. De club, een van de tegenstanders van SC Heerenveen in de UEFA-Beker, staat nu op de tweede plaats en heeft drie punten minder dan recordkampioen Bayern München. Schalke 04 komt zondag nog in actie in de belangrijke derby tegen het Borussia Dortmund van trainer Bert van Marwijk. Bij winst komt Schalke op evenveel punten als de koploper.

Het sprookje van VfL Wolfsburg lijkt langzaam tot wereldse proporties terug te worden gebracht. Na een zeldzaam goede seizoensopening staat de ploeg nu op de zesde plaats. Zaterdag verloor de equipe van Gerets en Hofland met 2-1 van Bayer Leverkusen.