AMSTERDAM - De kans dat Wesley Sonck in de tweede seizoenshelft nog voor Ajax voetbalt, wordt kleiner en kleiner. Op de vraag of het in de winterstop afgelopen is antwoordde de 26-jarige spits op AT5: "Dat zou zomaar eens kunnen." De Telegraaf meldt vrijdag bovendien dat Dick Advocaat Sonck op het oog heeft als versterking voor Borussia Mönchengladbach.

Bekijk video:Modem/ Breedband

Sonck had na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic gehoopt dit seizoen de vaste spits te worden van Ajax, maar voldeed niet aan de verwachtingen en botste bovendien regelmatig met trainer Ronald Koeman. "Hij moet om kunnen gaan met moeilijke situaties. Als spelers dat niet kunnen opbrengen, dan moeten ze op de deur kloppen en weggaan", zei de coach vorige maand al eens voor het radioprogramma Langs de Lijn van de NOS.

Sinds Koeman op 7 november met een gerenoveerd Ajax van Willem II won (1-3), zit de Belg op de tribune en dat bevalt hem geenszins: "De tribune is niet prettig. Ik heb geprobeerd er alles aan te doen, maar de gedrevenheid is weg."