VVV-Venlo lijkt het kampioensfeest in de Jupiler League snel te kunnen vieren. FC Volendam verspeelde vrijdag voor de derde keer op rij punten.

Na nederlagen tegen VVV en NAC Breda, kwam het elftal van trainer Robert Molenaar in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht niet verder dan 1-1.

Volendam verkleinde de achterstand op VVV tot dertien punten. De Venlonaren spelen maandag pas. Jong FC Utrecht is de tegenstander. Volendam is als nummer vier de belangrijkste uitdager van VVV, omdat Jong Ajax en Jong PSV allebei niet mogen promoveren naar de Eredivisie.

Jong Ajax was vrijdag met 0-3 te sterk voor FC Oss, en heeft nu vijf punten minder dan VVV. Abdelhak Nouri maakte met een stiftbal de 0-1. De tweede en derde treffer kwamen op naam van Mateo Cassierra en Kenny Tete.

Nummer drie Jong PSV speelde met 0-0 gelijk bij Fortuna Sittard.

De Graafschap

De Graafschap lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. De vorig seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde Doetinchemmers behaalden tegen NAC Breda de derde winstpartij op rij: 2-1.

Piotr Parzyszek en invaller Daryl van Mieghem scoorden voor De Graafschap. Jari Oosterwijk scoorde tegen. Het was de eerste wedstrijd in de strijd om de vierde periodetitel.

RKC Waalwijk gaat in die periodestand, op basis van het doelsaldo, aan de leiding. De Brabanders wonnen in een merkwaardig duel met 5-2 van Helmond Sport. Twintig minuten voor tijd leidde Helmond Sport nog met 1-2.

RKC scoorde van de 71e tot de 90e minuut liefst vier maal. Pieter Langedijk nam twee van die vier doelpunten voor zijn rekening.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League