AMSTERDAM - Ryan Babel is terug in de selectie van Ajax. De 17-jarige aanvaller, die onlangs zijn Europese debuut maakte bij de Amsterdammers in het Champions League-duel tegen Juventus, is voldoende hersteld van een lichte knieblessure om vrijdagavond tegen RKC Waalwijk weer in actie te komen.

Volgens assistent-trainer Ruud Krol is er nog geen beslissing genomen of hij in Waalwijk vanaf de aftrap zal meedoen.

Krol verving tijdens de wekelijkse persconferentie voorafgaand aan een competitiewedstrijd coach Ronald Koeman, die in het buitenland verbleef om eventuele nieuwe spelers voor de club te bekijken. "Iedereen weet dat we nog steeds op zoek zijn naar versterkingen", aldus Krol, die niet kwijt wilde bij welke club Koeman donderdagavond op de tribune plaatsneemt.

Paniekaankopen

Volgens Krol zal de club geen paniekaankopen doen. Mocht Ajax er niet in slagen deze winterstop de gewenste speler te vinden - Koeman zoekt een aanvaller en een middenvelder met ervaring - dan wacht de club tot het einde van het seizoen met aankopen. Krol: "Je ziet nu al dat het plezier en het vertrouwen is teruggekeerd op trainingen. Het is voor ons een uitdaging om deze ploeg weer op de rails te krijgen. Gelukkig zijn de resultaten in de competitie de laatste weken al weer wat beter.''