PARIJS - In tegenstelling tot Sjeng Schalken deed een regenpauze Seda Noorlander geen goed. De Haagse tennisster werd maandagavond op Roland Garros in de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen uitgeschakeld door de 18e geplaatste Russische speelster Tatjana Panova: 1-6 6-4 2-6. ,,Na de regen had ik mijn spel niet meer helemaal'', treurde zij na.

Noorlander speelde zwak in de eerste set, waarin zij zes games op rij verloor na de eerste te hebben gewonnen. In de tweede set vocht zij terug, won met 6-4 en leidde in de derde set met 2-1 op het moment dat voor de derde keer op de openingsdag in Parijs een regenbui losbarstte.

Na terugkeer op de baan in het schemerduister brak Panova onmiddellijk terug. Noorlander won niet één game meer en was uitgeschakeld. Zij verliet het toernooi met een verliezerspremie van 10.500 euro.

Haar eerste reactie na de nederlaag was: ,,Ik stop met tennis'', maar even later kondigde de 28-jarige speelster aan nog zeker twee jaar door te gaan alvorens zij in een dierenasiel gaat werken. ,,Dieren geven je namelijk veel terug'', vertelde Noorlander die met haar hondje het tenniscircuit afreist. Ze had ooit slangen in haar reistas. Op de vraag wat een slang haar teruggeeft, repliceerde zij gevat: ,,Een tasje''.

Volgende maand treedt Noorlander aan op Wimbledon. ,,Gaaf om te doen. Het tennisspel blijft toch heerlijk. Ik heb hier verloren, maar ik werd toch maar toegelaten op mijn ranking in de wereld. Niet meer dan twee Nederlandse vrouwen zijn present in het grootste tennistoernooi van de wereld.''