RIJSWIJK - In de sportwereld wordt vanaf donderdag stilgestaan bij het overlijden van prins Bernhard. Bij het WK snooker in Veldhoven werd donderdagochtend een minuut stilte in acht genomen voor het begin van de wedstrijden. De KNVB komt donderdag vermoedelijk met richtlijnen voor de komende voetbalduels.

Feyenoord nam woensdagavond het initiatief door de spelers na het vernemen van het nieuws de UEFA-cupwedstrijd tegen Schalke 04 met rouwbanden om de armen uit te laten spelen. AZ, dat donderdagavond thuis tegen Glasgow Rangers speelt, wacht de richtlijnen van de KNVB af.

Koninklijke bond

In Veldhoven legden de organisatoren donderdagmorgen voor het begin van de eerste speelsessie uit wat er in Nederland was gebeurd. "We hebben hier gasten uit ongeveer veertig landen", aldus woordvoerder Peter de Brie van de KNBB. "We zijn een koninklijke bond, ook wij hebben bedroefd kennis genomen van zijn overlijden. We hebben onze gasten dat uitgelegd en verteld wie de prins was. Vervolgens zijn we een minuut stil geweest en dat doen we vanavond ook voor de tweede sessie."

Een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) kon donderdagmorgen nog niet zeggen of de nationale mannenploeg zaterdag bij het begin van de Champions Trophy in Pakistan nog op enige wijze stilstaat bij het overlijden van Bernhard.