LONDEN - Manchester United heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Het werd 1-0. Al na twintig seconden maakte Bellion het doelpunt. Beide teams speelden grotendeels met hun tweede keus. Bij Arsenal kreeg basisspeler Van Persie een gele kaart na een overtreding op Kieran Richardson.

Manchester United-manager Ferguson vond dat de Nederlander er met een gele kaart nog goed vanaf kwam. "Hij heeft meer dan geluk gehad. Ik denk dat de FA naar dit incident moet kijken, want hij gaf duidelijk een elleboog." Wenger zei achteraf te hebben overwogen om Van Persie te wisselen. "Ik heb erover gedacht. Een speler moet zichzelf in de hand houden, op sommige momenten, in bijzonder aan het begin van de tweede helft, maakte ik me zorgen."

Tottenham Hotspur werd uitgeschakeld door Liverpool. Coach Jol zag zijn formatie na strafschoppen verliezen. Het duel was in 1-1 geëindigd. Na 108 minuten kwamen de Spurs op voorsprong door Defoe, in de 117e minuut kwam de gelijkmaker van Pongolle. Ook die treffer viel van elf meter.