EINDHOVEN - PSV heeft vier kandidaten op het oog om de ontslagen Erik Gerets op te volgen als trainer. Martin Jol, Frank Rijkaard en Guus Hiddink zijn de drie belangrijkste gegadigden, terwijl de spelers ook assistent-trainer Erwin Koeman naar voren hebben geschoven. Voorzitter Harry van Raaij zei in het programma Barend en Van Dorp dat er nog met niemand is gesproken.

Hiddink is de belangrijkste kandidaat. De Achterhoeker is nu bondscoach van Zuid-Korea en komt na het WK vrij. Hij heeft de voorkeur binnen alle geledingen van PSV. Hiddink vierde eerder al grote triomfen met PSV, met als hoogtepunt de Europa Cup I in 1988 ten koste van Benfica.

Rijkaard, ex-bondscoach van het Nederlands elftal, degradeerde zondag met Sparta uit de eredivisie. Toch liet de Amsterdammer weten zijn nog drie jaar lopende contract te willen uitdienen. Maar hij heeft wel een ontsnappingsclausule in zijn verbintenis. De Nederlandse internationals van PSV hebben bij Oranje lovende verhalen gehoord over de oud-prof van onder meer Ajax en AC Milan.

Bij RKC Waalwijk verricht Martin Jol al sinds oktober 1998 topprestaties. De Hagenaar hield de club in zijn eerste jaar in de eredivisie en slaagde er daarna in met beperkte middelen RKC te laten uitgroeien tot een constante middenmoter. Jol verlengde dit seizoen zijn contract. Hij wimpelde een aanbod van de Duitse club FC Köln af. Met zijn vorige club Roda JC veroverde hij de nationale beker.

Van Raaij zegt dat PSV de komende dagen zich gaat buigen over de trainerspositie. Het wordt in elk geval een Nederlander, verklapte hij. Georges Leekens, die zichzelf heeft aangeboden, is dus geen kandidaat. Erwin Koeman is nog te onervaren als trainer. Hij is pas sinds een halfjaar assistent-trainer op het hoogste niveau.