RIJSWIJK - De kans dat Ferencvaros zich na Schalke en Feyenoord als nummer drie in groep A voor de volgende fase van het toernooi om de UEFA-beker plaatst is klein. De Hongaren verloren woensdag in Boedapest van Basel, 2-1.

Door Rosa kwam Ferencvaros nog wel op voorsprong. Rossi en Huggel scoorden vervolgens voor de Zwitsers. Ferencvaros moet nu winnen bij Hearts, om kans te houden. Dan nog is de club afhankelijk van het resultaat van Basel tegen Feyenoord.

In groep B kwam Athletic Bilbao in de stand gelijk met Steaua. De Spanjaarden versloegen de Roemenen in een rechtstreekse confrontatie met 1-0. Hier maakte Etxeberria het enige doelpunt. Besiktas miste de kans de koploper bij te houden, door niet verder te komen dan een gelijkspel tegen Standard, 1-1.

Dnjepr

Dnjepr, al geplaatst in de poule van het uitgeschakelde FC Utrecht, verloor voor de eerste keer in groep C. Dat gebeurde bij Zaragoza, 2-1. Hier speelden Austria Wien en Club Brugge gelijk, 1-1.

In groep D deed Sochaux van zich spreken door te winnen bij Sporting. Door een treffer van Lonfat werd het 1-0. Panionios haalde uit tegen Dinamo Tbilisi, 5-2. Newcastle, dat niet speelde, is al geplaatst.