Maaike Head zal dit jaar geen wedstrijden roeien. Het is zelfs twijfelachtig of de ​olympisch kampioene in de lichte dubbeltwee haar loopbaan nog zal vervolgen.

De 33-jarige Head kan de topsport voorlopig niet combineren met haar werk als arts, zo vertelt ze dinsdag in een interview met nlroei.nl.

"Ik kon meteen na de Olympische Spelen als arts op de spoedeisende hulp terugkomen. Dat heb ik gedaan en inmiddels in voltijd", zegt Head, die met roeipartner Ilse Paulis overtuigend goud won in Rio de Janeiro en ook nog tot Sportploeg van het jaar werd gekozen.

"Per 1 april kan ik overstappen naar de afdeling chirurgie, een vakgebied dat ik altijd mooi heb gevonden, maar ook bijzonder intensief is."

Ziekenhuiswereldje

Als Head begint aan de opleiding chirurgie die zes jaar duurt, acht ze de kans klein dat ze nog terugkeert in de roeiboot. "Ik houd nog een slag om de arm, omdat ik ook eerst graag nog wil zien of het werk echt bij me past."

"Misschien word ik na een paar maanden wel helemaal gek van het ziekenhuiswereldje en verlang ik terug naar het leven in de boot. Als ik geen specialist word, is het wellicht nog mogelijk drie jaar door te gaan.”

De 24-jarige Paulis gaat sowieso wel verder met roeien.