AMSTERDAM - Telecommunicatiebedrijf Versatel heeft een bod uitgebracht op de rechten van het rechtstreeks uitzenden van eredivisievoetbal via betaaltelevisie. Versatel wil de wedstrijden via een breedbandverbinding aanbieden.

In de toekomst is het mogelijk om via zo'n verbinding ook televisiebeelden binnen te halen. Versatel noemt dat 'triple play-diensten'. Via een kastje in de huiskamer kan dan getelefoneerd worden, televisie gekeken en kunnen gegadigden gebruik maken van internet.

John de Mol

Versatel denkt dat de nieuwe 'triple play-diensten' versneld aan de man gebracht kunnen worden als de televisierechten van het voetbal worden verkregen. Mocht dat lukken, dan wil het bedrijf, dat onlangs voor 25 procent in handen is gekomen van mediatycoon John de Mol, de dienst vanaf het seizoen 2005/2006 lanceren.

De Mol is zelf de belangrijkste kandidaat om de samenvattingen van de eredivisie te bemachtigen. Hij wil het voetbal gebruiken om zijn nieuw op te starten familiezender goed in de markt te zetten. De rechten voor de rechtstreekse wedstrijden zijn nu nog in handen van Canal+.

Sponsor

Versatel maakte woensdag ook bekend dat het een meerjarige sponsorovereenkomst met de KNVB heeft gesloten. Het telecommunicatiebedrijf wordt daardoor sponsor van onder meer het Nederlands elftal en de exclusieve telecommunicatiepartner van de KNVB. Het contract loopt tot het Europees kampioenschap van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.