AMSTERDAM - Fernando Ricksen zegt ook de komende jaren voor Glasgow Rangers te willen spelen. De 28-jarige middenvelder heeft een aflopend contract en legde al drie keer een nieuwe aanbieding naast zich neer. Toch verwacht de twaalfvoudig international er uit te komen met de Schotse club. "Ik verwacht hier nog een lange tijd te blijven", aldus de Limburger.

Ricksen doet zijn uitspraken aan de vooravond van het UEFA Cup-duel met zijn oude club AZ. Een terugkeer naar Alkmaar lijkt niet reëel. "Ik zeg nooit nooit, maar voorlopig kan ik me een vertrek bij Rangers niet voorstellen. Ook al is AZ nu een grote club in Nederland, het is nog geen Rangers."

Manager Alex McLeish hoopt dat de goede prestaties van Rangers een rol zullen spelen in Ricksens beslissing. De club staat sinds afgelopen weekend voor het eerst sinds oktober 2003 weer op de eerste plaats in de competitie en staat op het punt om Europees te overwinteren. "We respecteren wat Fernando voor ons heeft gedaan. Hij houdt van voetbal en ik weet dat hij van Rangers houdt. We zullen hem zeker een aanbieding doen en dan moet hij maar beslissen. Maar ik denk dat Fernando een keuze zal maken op basis van voetbalredenen, niet op basis van geld", aldus McLeish.