AMSTERDAM - SC Heerenveen reist zonder Arnold Bruggink naar Zagreb, waar de Friezen donderdag in de UEFA Cup aantreden tegen Dinamo. De 27-jarige aanvallende middenvelder heeft nog te veel last van een verrekking in zijn bovenbeen. Bruggink liep de blessure vorige week op in het duel met VfB Stuttgart. Doelman Boy Waterman is eveneens niet beschikbaar.

Mika Väyrynen is daarentegen wel inzetbaar. De Fin liet zich onlangs in Amsterdam onderzoeken bij het 'muscle-lab' van atletiek-trainer Henk Kraayenhof en uit die tests bleek dat hij topfit is. In totaal neemt trainer Gertjan Verbeek negentien spelers mee naar Kroatië. "We gaan proberen te winnen. Dan zijn we zo goed als geplaatst", aldus Verbeek in De Telegraaf.

Bij een gelijkspel valt de beslissing pas op de laatste speeldag. Heerenveen ontvangt dan Beveren en Dinamo Zagreb gaat dan op bezoek bij VfB Stuttgart. Alleen de eerste drie ploegen in de poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Benfica is de vijfde club in Groep G.

Vermoedelijke opstelling Heerenveen: Vandenbussche; Haarala, Hansson, Seip en Rzasa; Hestad, Radomski en Väyrynen; Yildirim, Huntelaar en Selakovic.