De teleurstelling was zaterdag groot bij Lotto-Jumbo, nadat de Nederlandse equipe bij de Omloop Het Nieuwsblad door pech niet kon meestrijden om de ereplaatsen.

Kopmannen Lars Boom en Dylan Groenewegen waren voor het begin van de finale al achterop geraakt. Boom was bij een massale valpartij betrokken en moest vervolgens lang wachten op een nieuwe fiets. Groenewegen had daarvoor al te maken gehad met materiaalpech.

"Je verwacht niet dat je op plek tien onderuit gaat", zegt een balende Boom op de website van zijn ploeg. "Mijn fiets was kapot en het duurde een tijd voordat ik verder kon. Toen was de rest van de renners al weg."

De 31-jarige Boom zegt weinig fysiek ongemak te hebben overgehouden aan de val en gaat zondag gewoon van start in Kuurne-Brussel-Kuurne. "Ik heb een beetje last van mijn heup en schouder, maar geen grote problemen. Het is vooral niet fijn dat ik geen finale kon rijden."

Roosen

Timo Roosen bleek de enige coureur van Lotto-Jumbo die voorin standhield, al kon ook hij uiteindelijk niet met de grote mannen mee. Roosen kwam in gezelschap van onder andere Groenewegen als achttiende over de meet, op een kleine drie minuten van winnaar Greg Van Avermaet.

Verhoeven was tevreden met het optreden van de 24-jarige Tilburger. "Hij was net niet goed genoeg om met de besten mee te kunnen, maar hij heeft wel laten zien dat hij op termijn bij de top kan horen."

De ploegleider kijkt dan ook al naar zondag, als zijn ploeg in Kuurne-Brussel-Kuurne een tweede kans krijgt om nog wat van het Vlaams openingsweekend te maken. "Er zijn veel ploegen die in de Omloop pech hebben gehad. Snel vergeten en op naar de volgende koers."